Some like it hot..🔥

Men er det nødvendigt at svede markant, for at få udbytte af sin infrarøde sauna? 

Slet ikke… 

Der kan være stor forskel på hvorfor vi bruger vores infrarøde tæppe, og jeg vil her nævne nogle af de forskelle der kan være i behov og temperaturvalg.  

Lad os tage smertebehandling – her vil en temperatur på 40-60 grader give god mening, da det her handler om af få varmet smerteområdet godt op, det kan være muskel, led, menstruationssmerter, eller andet. 

Jeg selv foretrækker 55 grader i 30 min., når min nakke og ryg er meget udfordret af en medfødt defekt og prolaps. Jeg gentager behandlingen dagligt i perioder og det kan tage 4 dage at få balance i kroppen igen – herefter går jeg over til 2 gange ugentligt igen, primært for at styrke celledannelse, alm. velvære og en helt utrolig glædesfølelse efter brug.

Bruger du tæppet til detox, restitution eller som led i et vægttabsforløb – så er det en god ide at eksperimentere med høje temperaturer på 70-85 grader. Her skal du dog være meget opmærksom din krops signaler, for du kan hurtigt blive dehydreret og få forbigående ubehag som følge deraf. Her kan man starte med 10 min behandling og over tid øge længden af behandling. Når din krop har vænnet sig til behandlingen, kan du få nogle fantastiske DETOX-resultater ud af det, som er meget fysisk tydelige. Og ligeledes vil din blodcirkulation øges, så iltningen til muskulaturen og lymfedrænagen vil fremme din restitution markant. Husk masser af vand før og efter (gerne 1 l totalt)

Generelt er der ingen regler eller restriktioner (medmindre du har pacemaker) men det er vigtigt at du lytter til din krop og følger den.

Havde du lyst til at blive liggende, da din halve time var gået? Så tag 10 minutter mere, du trænger sikkert til det.

Svedte du så meget, at du fik lidt hovedpine? Så skru ned for varmen næste gang og tag lidt kortere tid i tæppet – og drik meget mere vand.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl, eller har du spørgsmål? Så ræk ud, vi sidder klar til at hjælpe dig 🙏🏻

Mange varme hilsner

Pia Maria
Founder af GoodFlow