FAQ

Vi anbefaler at du ser vores lille video på forsiden af hjemmesiden, hvor du får alle trin vist. Derudover er fremgangsmåden beskrevet i den medfølgende manual og i denne lille quick-guide, som du også kan printe. 

GF Komgodtigang

 

Indersiden kan sagtens desinficeres/rengøres med spritservietter, eller en fugtig klud og bruger man f.eks et håndklæde under sig, så er den bare overfladefugtig efter brug.

Mange tæpper har en plastik inderside, så sveden egentlig ligger som små søer bagefter - vi har lagt den uigennemtrængelige dug på bagsiden, så man ikke får “regntøjs-effekten” Der er således ikke noget fugt, som kan trænge igennem til den veganske læderoverflade

 

Vegansk læder (også kaldet Kunstlæder) er et kunstigt fremstillet materiale af tekstil, der indeholder polyurethan og cellulose, som efterligning af ægte læder af dyrehud eller skind. Vegansk læder efterligner så vidt som muligt læder og skind i form af udseende, prægning, smidighed.

Generelt er der stor arvelig forskel på, hvor meget vi sveder. Køn, gener, træningstilstand og meget andet kan spille ind. 

En stor del af sveden fordamper fra huden, så man kan sagtens svede en del uden at det drypper eller løber ned ad én. 

Når man er i tæppet regelmæssigt, vil nogle kunne "træne" svedkirtlerne, forstået på den måde at de aktivers hurtigere. 

Effekten af de infrarøde stråler vil du få, uanset hvor meget du sveder. En mulighed, hvis du gerne vil se om du kan komme til at svede mere, er at sætte temperaturen op eller ligge i længere tid. Det er typisk først ved behandlinger af 55-60 min. varighed, de fleste for alvor får sveden til at løbe ned ad kroppen.

Sveder du meget, kan du med fordel slå klappen i fodenden ned, så du får lidt luft ind - eller tage armene over tæppet, og på den måde regulere kropstemperaturen. Det vigtigste er at du nyder behandlingen, og får slappet af. Så hvor meget eller hvor lidt du sveder, er ikke så afgørende. 

Der er ikke noget "rigtigt/forkert" ved om man sveder meget eller lidt.

Maskinen vil undervejs sige små klik-lyde, som skyldes termostatens regulering af varmen.

Der findes ingen videnskabelige undersøgelser om dette.

Tæppets fibre kan varmes op til 85 grader, men det er ikke den lufttemperatur der vil være inde i tæppet, da det ikke er hermetisk lukket, som f.eks. en kabine er.

Amerikanske studier sammenligner temperaturpåvirkningen i tæppet, med at ligge ved poolen på et hotel i Las Vegas. Høj, tør varme - men som ikke skader implantater.

Siliconeimplantater siges at have en smelteevne ved 200 grader, altså meget langt fra den temperatur der er i et GoodFlow Saunatæppe.

Der kan være andre forholdsregler ved en infrarød kabinesauna. Her forholder vi os udelukkende til vores eget produkt.

Ved tvivl, konsulter da altid egen læge.

Det må man gerne ja.

Man kan læse mange forskellige ting på nettet omkring dette - ikke alt sammen er lige sandfærdigt.

Ligeledes er der rygter om, at man ikke må have kobberspiral, hvis man går i Infrarød Sauna. Her vil vi henholde os til en udtalelse fra en videnskabsmand (Malte Olsen) på Niels Bohr Instituttet, som siger "Jeg kan ikke forestille mig, at der skulle være specielle problemer omkring den, men spørg lægen, hvis du er i tvivl"

Der kan være andre forholdsregler ved en infrarød kabinesauna. Her forholder vi os udelukkende til vores eget produkt.

Ved tvivl, konsulter da altid egen læge.

Hvis du sætter temperaturen til 80 grader, betyder det ikke at der vil være 80 grader inde i tæppet. Da tæppet ikke er lufttæt, samt er åbent både for oven og i bunden – så vil temperaturen inde i tæppet variere. Den temperatur du sætter maskinen til, er den som opnås inde i carbon fibrene. Ovenpå- og under disse, er der et isolerende bomuldstæppe, samt den fugthæmmende dug. 

Der findes ingen regler for temperaturindstilling, og det er heller ikke sygdomsspecifikt.

Infrarød Sauna er ikke medicinsk udstyr. Dvs. der findes ikke et regelsæt for brugen af det. Nogle elsker høj varme, andre fortrækker blot at blive lunet godt igennem. Det vigtigste er at du slapper godt af i tæppet, og nyder behandlingen. På den måde stimuleres dit parasympatiske nervesystem, hvilket vil virke smerte, stress og angstdæmpende. En anden god effekt af denne stimulering, er en bedre nattesøvn.

Start op med en temperatur på 50-60 grader, og find ud af hvad du bedst kan lide. Lad din krop langsomt vænne sig til behandlingen. Det kan godt tage nogle uger.

Har du lyst til at bruge dit tæppe dagligt, eller flere gange dagligt - og du har det dejligt med det, så er der ikke noget til hinder for at du gør det. Mærk altid efter hvad din krop fortæller dig. Er din krop og sjæl glad, og nyder du behandlingen, så er alt godt.

Vores fibre i GoodFlow tæppet er testet med en vægt optil 150kg - derfor er det vores max. anbefaling.

Vi har dog fået en tilbagemelding fra en sød herre, som er i gang med et vægttabsforløb. Han vejer 162kg - og er meget glad for sit tæppe.

Der findes faktisk forskellige udenlandske studier på nettet.

Vi gør opmærksom på at Infrarøde Saunatæpper IKKE er medicinsk udstyr (ikke bare GoodFlow, men generelt) og derfor må man ikke anprise virkningen på sygdomme. Vi gør os derfor umage med at, kun fortælle hvad mange bruger tæpperne til. Vi lover ikke at det har en virkning på specifikke sygdomme.

Vi fremsender heller ikke links til undersøgelser, som vi ikke selv står bag.

Maskinen bruger 560W - det vil sige at med en KwH pris på ca. kr. 2,35 - vil det koste dig ca. kr. 1,50 at bruge tæppet på allerhøjeste varmeindstilling i 1 time.

Dette er lige så individuelt, som temperaturindstillingen.

Der er ikke noget til hinder for at bruge tæppet både ofte og i 1 time ad gangen. Bruger man det til smertebehandling, vil dette give god mening, blot man husker på at drikke rigeligt både inden og efter behandling.

Kigger man på en gennemsnitlig ejer af GoodFlow tæppet, så er forbruget 2-3 gange ugentligt ved 60 grader - i 30 min. ad gangen. Men der er også dem, som ønsker at bruge det flere gange om dagen og det må man også gerne. Lyt til din krop og mærk efter. Mærkes det godt, så er det godt.

Det korte svar: NEJ

At tabe sig i vægt vil altid handle om at indtage færre kalorier, end du forbrænder.

At tæppet hjælper din krop til at øge forbrændingen, betyder altså ikke at du taber dig – men blot at du forbrænder mere, end hvis du ikke lå i tæppet (men aldrig så meget som ved motion)

Hvordan øger infrarød sauna så forbrændingen?

Først og fremmest er det vigtigt at sige at det er din krop, og ikke tæppet, som øger forbrændingen. Tæppet er et redskab til at stimulere dit parasympatiske nervesystem, så du kan få slappet af og forhåbentlig få en bedre nattesøvn.

Går du f.eks. og er stresset, og ikke får sovet nok, så kommer der ubalance i kroppens hormoner, stress- og kortisolniveauet stiger, og kortisol hænger sammen med insulin, som kan bremse din forbrænding.

Stofskiftet påvirker alle kroppens celler og har stor betydning for vores helbred, ældningsproces, kalorieforbrænding og kropsvægt.

Så en vigtig del af at få kroppen ned i gear, gerne efter træning, er at bruge den infrarøde sauna til at hjælpe dig ned i en afslappet tilstand. En anden skøn effekt af at bruge tæppet efter træning, altså til restitution, er at dine muskler, sener og ligamenter, afspændes og ømhed fortages derved.

(Danmarks Ro-landshold bruger bl.a. infrarød saunatæppe til deres restitution)

Et af de salgsargumenter, som bruges af mange som sælger infrarøde saunatæpper, er at fedtceller smelter, eller sprænges, når man får infrarød behandling. Det er IKKE sandt! Det ville i øvrigt være farligt, hvis det var tilfældet.

Du skal vælge med både hjerte og hjerne. Så undersøg altid markedet for kvalitet, pris, garanti osv. Det er et produkt, som koster en del penge, og derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvad du betaler for.

Vi har, efter mange års bruger- og behandler erfaring, ønsket at lave et tæppe som giver en bedre helhedsfornemmelse. Dvs. vi har ikke kun lagt vægt på at det selvfølgelig skal have de infrarøde kvaliteter, men også at det skal være rart at ligge i, at røre ved og at kigge på.

Nogle infrarøde tæpper er meget smalle, så man føler sig lidt indelukket, samtidig med at inder- og ydersiden er lavet af et regntøjslignede plastik materiale.

Vi har valgt at gøre vores tæppe bredt og luftigt, og har lavet en fugttransporterende inderside, så huden kan ånde under brug. Derudover har vi lavet den lækreste finish, med sort vegansk-læder overside, som både er smuk og praktisk, i stedet for en plastik overside.

Vi har også valgt at få lavet laboratorie-test af alle vores materialer, og vi har fået testet alt elektronik efter Dansk Standards anvisninger. Dvs. at vi har følgende CE-certificeringer LVD, EMC, EMF

Vi bruger kulfiber (carbon fibers) i vores tæpper. For 30 år siden var kulfiber så dyre, at de kun blev anvendt i rumfartsindustrien. De er stadig en del dyrere end de enkelttråde/spiralfibre, som anvendes i mange billigere tæpper, samt i varmetæpper. Fordelen ved kulfiber, er at de er 10 gange stærkere end ståltråd, samt deres levealder er ca. 8-10 gange længere. 

Hvis prisen er afgørende, så medgiver vi at der findes billigere alternativer på markedet. Vi ville ønske vi kunne tilfredsstille alle på prisen, men vi kan desværre ikke matche de billige modeller, uden at gå på kompromis med vores kvalitet.

 

Vores tæppe er inddelt i 3 zoner.

Zone 1 er overkrop området. 

Zone 2 er midt-krop området.

Zone 3 er underben/fod område.

Er det bedre med 3 zoner fremfor 1 eller 2?

Hvis du har en klinik, og skal bruge tæppet til behandling af klienter, så er 3 zoner en fordel. På den måde kan du temperatur-regulere efter klientens ønsker. Hvis hun f.eks ønsker højere temperatur ved fødderne, og lavere på overkroppen, så kan temperaturene indstilles individuelt i de 3 zoner.

Foretrækker du ens varme over hele kroppen, så er det uden betydning om dit tæppe har 1, 2 eller 3 zoner.